De flyttar till Stuveriet

15 november 2021

Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med BatteryLoop i Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. Den 25 oktober 2022 flyttar BatteryLoop in på våning 2, i nya, moderna lokalytor, anpassade för verksamheten.

Stuveriet.jpg
Bild: Stena Fastigheter Göteborg

- Stena Fastigheters kontor Stuveriet passar oss väldigt bra i den expansionsfas vi befinner oss i. Vi växer kraftigt och behövde ett nytt modernt kontor att fortsätta växa i och kunna attrahera ytterligare kompetenser och medarbetare. Att Stuveriet har som mål att bli en miljöcertifierad kontorsbyggnad som bland annat elförsörjs med solceller går helt i linje med våra värderingar, vi är en viktig del i den omställningen som sker i samhället, då ska vi självklart bedriva vår verksamhet i en sådan miljö, säger Rasmus Bergström, VD BatteryLoop.

Vi har ett starkt fokus på hållbarhet i Stuveriet så det känns extra roligt att just BatteryLoop som jobbar med cirkularitet på ett innovativt sätt flyttar in i vårt nya kontorshus på Masthuggskajen.

Stena Fastigheter bygger just nu Stuveriet, ett kontorshus med storslagen utsikt, i den nya stadsdelen Masthuggskajen, nära Järntorget i Göteborg. Den 16 våningar höga kontorsdelen byggs samman med den befintliga byggnaden som fått två extra våningar. Stena Fastigheter har sitt kontor i samma hus, och blir nu grannar med sitt systerbolag BatteryLoop, ett bolag inom Stena Metall-koncernen, som är pionjärer inom återanvändning av batterier från framför allt fordonsindustrin.

- Vi har ett starkt fokus på hållbarhet i Stuveriet så det känns extra roligt att just BatteryLoop som jobbar med cirkularitet på ett innovativt sätt flyttar in i vårt nya kontorshus på Masthuggskajen, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.


Stuveriets åskblå fasad byggs i återvunnet aluminium och ger byggnaden ett karaktäristiskt utseende. På taken finns solceller som försörjer hela fastigheten med el. Att generera egen förnyelsebar energi är ett viktigt steg i Stena Fastigheters arbete med att minska bolagets klimatavtryck med 50 % till 2030.

Stena Fastigheter och BatteryLoop samverkar kring hållbar och miljövänlig elförsörjning. I våras invigde parterna, tillsammans med Volvo Cars och Essity, ett världsledande system för laddning av fordon. Genom energilager, som är tillverkat av batterier från eldrivna bilar och som laddas av solpaneler, förses laddstationer för el- och hybridbilar och el-cyklar med klimatneutral el.

Stuveriet ämnar uppnå certifieringen LEED Platinum, vilket är LEEDs högsta certifiering för miljöbyggnader. Dessutom är Masthuggskajen certifierade enligt City Lab Action och har belönats med vinst i Sweden Green Building Award i kategorin City Lab.

- Vi ser fram emot att fylla hela Stuveriet med företag och människor som vill vara en del av det hållbara Masthuggskajen, där det finns kreativitet, innovation och möjligheten att samverka med varandra, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.