De utvecklar Haga Norra

7 december 2021

Zengun har slutit avtal med Fabege avseende nybyggnation av ett kontorshus med underliggande garage på totalt ca 42 000 kvm med projektnamnet Haga Norra kv. 1. Ordervolymen uppgår till ca 1 miljard kronor. Projektet är nästa fastighet i Fabeges utveckling av Haga Norra där Zengun tidigare färdigställt ett modernt showroom och kontor för hyresgästen Bilia med ovanliggande bostäder som pågår idag.

haga norra.jpg
Bild: Fabege

- Vi är otroligt stolta över att få förtroendet av Fabege att i samverkan få fortsätta utvecklingen av Haga Norra. Fastigheten ska certifieras enligt BREEAM Excellent vilket går i linje med Zenguns hållbarhetsvision att utveckla och producera miljöcertifierade fastigheter. Fabege är en samarbetspartner som likt oss sätter kunden i fokus och våra värderingar speglar varandras, säger Emma Grass, projektchef på Zengun.

 I samverkan med Zengun kommer vi att gå från vision till verklighet i vårt fortsatta arbete med att utveckla Haga Norra till en småskalig stadsdel med karaktär och patina.

Fastighetens arkitektur går mot den industriella looken där fasaderna ska utföras med återbrukat tegel, stora spröjsade fönster samt övriga materialval som går i tidlös stil. Kvarter 1 är utformat med två vackra ljusgårdar som kan nyttjas som gemensamma ytor för hyresgästerna tillsammans med levande bottenvåningar som innehåller restauranger och caféer. I detta avtal ingår även att bygga en projektetablering, det så kallade Hållbarhetshuset, där stora delar är återbrukade från den tidigare Biliafastigheten som Zengun rivit under året. HDF:er, fasadpartier, fönster, aggregat och diverse inredning är exempel på återbruk som gjorts löpande under rivningsprocessen.


- Haga Norra är en stor satsning för oss och vi har valt Zengun som entreprenör då vi delar värderingar, projektmål och fokus på kund. I samverkan med Zengun kommer vi att gå från vision till verklighet i vårt fortsatta arbete med att utveckla Haga Norra till en småskalig stadsdel med karaktär och patina, säger Klas Holmgren, chef produkt och förädling på Fabege.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.