Feel good i Hagastaden

26 oktober 2021

I början av oktober firade Castellum och Einar Mattsson sitt samarbete i Hagastaden i närvaro av bland andra Torsten Svenonius, kommunalråd i Solna stad och Stockholms stads stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson. Med projektet Infinity uppför Castellum ca 20 000 kvm uthyrningsbar yta, där hälsa, hållbarhet och kreativitet står i fokus.

På totalt 14 våningsplan, i hjärtat av Hagastaden, utvecklas en fastighet efter ledorden Feel good -  be good – do good. Här finns närheten till naturen, lugnet i pulsen och kontorslokaler som redan från början är utvecklade med ett tydligt cirkulärt och hållbart tänk i ett sammanhang där onödiga gränser suddas ut och positiva synergier och härlig dynamik skapas.

Vår styrka är de kommersiella delarna och i Infinity blir det stort fokus på samarbete genom bland annat coworkingytor, mötes- och konferensfaciliteter, caféer och sociala ytor.

- Vår styrka är de kommersiella delarna och i Infinity blir det stort fokus på samarbete genom bland annat coworkingytor, mötes- och konferensfaciliteter, caféer och sociala ytor. Vi tror på samarbete och blandade stadsdelar och är glada över samarbetet med Einar Mattsson som utvecklar bostäderna i kvarteret,  säger Martin Bjöörn, VD för Region Stockholm- Norr, Castellum.

 
Totalt kommer Einar Mattsson att utveckla 243 bostäder i sitt projekt Lokstallarna. 

- Vi har förvärvat byggrätterna från Castellum och har hittat ett mycket bra samarbete där vi kan fokusera på våra respektive styrkor. I Lokstallarna uppför Einar Mattsson 243 trivsamma brf-lägenheter tillsammans med 10 lokaler certifierade i Miljöbyggnad, säger Peter Svensson, VD för Einar Mattsson Projekt AB.

 Torsten Svenonius och Joakim Larsson fick i samband med eventet gjuta var sin hand i samma platta som sedan gjuts till brons och hängs upp de kommande huskropparna.

Infinity respektive Lokstallarna har båda en planerad inflyttning 2025.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.