Höstnyheter och nya möten

14 oktober 2021

Äntligen kan många av oss återgå till en mer normal vardag och Materia vill som alltid främja möjligheten att mötas i olika miljöer i det offentliga rummet. Nu presenterar de årets hållbara och innovativa höstnyheter som kompletterar deras sortiment.

AMBIENT balksoffa

Design: Fredrik Mattson

Ambient är en balksoffa med fokus på design och komfort. Konstruktionen är stabil samtidigt som formspråket är nätt, minimalistiskt och elegant. Sittenheterna i separata delar kan enkelt bytas vid behov. Balksoffan har många valmöjligheter, exempelvis olika längder på balken, flera varianter av armstöd, skärm med eller utan tidskriftsställ samt bord som ger en trevlig avställningsyta. Ambient kompletteras nu med ytterligare tillbehör. Dessa är sarg och tidskriftsställ till bordsskiva, i CbM* pulverlack, växtbricka i svart polystyren samt sitthöjd 480 mm. Bordsskivorna av massivt trä är liksom trästommen, FSC®-märkt. Även eluttag/USB i bordsskiva samt beslag till golvinfästning finns som tillbehör. Stativ i CbM* pulverlack. Ambient balksoffa passar bland annat in på flygplatser, sjukhus och skolor.

CAP pall

Design: Axel Bjurström & Mia Cullin

Cap är en lättplacerad pall inspirerad av fingerborgar. Den distinkta formen och den lätta vikten gör den enkel att plocka fram för spontana möten vid arbetsbordet, eller för att ge extra sittplatser i mötesrum eller loungemiljöer. Som höstnyhet blir CbM* färgerna standard på den oklädda Cap-pallens staplingsringar av polypropén. Pallen finns även i en helklädd variant i tyget Remix från Kvadrat. Med tygets många färgval går den att anpassa efter olika miljöer. Som tillbehör finns en staplingsvagn.

NEO LITE barpall

Design: Fredrik Mattson

De vackra linjerna hos Neo Lite skapar en bekväm barpall som ser intressant och aktiv ut oavsett från vilket håll du ser den. Bakom den rena, självklara designen döljer sig ett gediget arbete. Alla detaljer är noga utprovade och genomarbetade. Nu lanseras helklätt sittskal i tyg eller läder samt trästativ i massiv vitpigmenterad eller svartbetsad ask. Sedan tidigare finns sittskal av polypropén i CbM*, oklädd eller klädd sits samt trådstativ i krom alt. silvergrå eller CbM* pulverlack. I Neo/Neo Lite-serien ingår också exklusiva konferensstolar samt stolar och karmstolar i olika utföranden.

ROCCA pall

Design: Alexander Rehn

Pallen Rocca har en lekfull formgivning som hjälper kroppen att hålla sig aktiv. Stålrören ger pallen ett minimalistiskt uttryck, något som också gör den unik. Ringen ger möjlighet till rörelse och sitsen är bekväm. Tillsammans blir det en helhet som samspelar. Som tillbehör finns nu upphängningsdistanser för att skydda bordsskivor och förenkla vid städning. Rocca är en annorlunda möbel som är lätt att bära med sig på aktivitetsbaserade mötesplatser. 


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.