Kontor med flexibla lösningar

18 oktober 2021

Västra Kungsholmen har sedan 20 år tillbaka genomgått en stor förändring och har gått från att vara ett industriområde till att bli ett av Stockholms mest attraktiva lägen. På Lindhagensgatan förnyar Castellum fastigheten Hornsberg till unika kontor med stor karaktär.

Fastigheten på Kungsholmen är uppförd i tre omgångar. Den första etappen stod klar redan 1948, den sista färdigställdes 1985. Arkitekturen bär tydliga spår av de olika tidsepokerna och Castellum har lagt stort värde på att bevara de karaktäristiska detaljerna när man nu är i full gång med en invändig renovering.

– Det blir ett helt annat hus med stora, nya fönster och modern teknik. Det ligger verkligen rätt i tiden nu med återbruk. Vi förnyar ett hus så att det får nytt liv och uppfyller dagens alla önskemål och krav på moderna och flexibla arbetsplatser, säger Fredrik Öhlin, uthyrare på Castellum.

Det blir ett helt annat hus med stora, nya fönster och modern teknik. 

Den del som nu förnyas innehåller cirka 6 000 kvadratmeter kontor, plus en bottenvåning och källarutrymmen. Här skapas ett modernt cykelgarage med omklädningsrum, för att stimulera till rörelse, och upp till kontoret har man direktaccess med hiss. 

Modernt och flexibelt alternativ

I dagsläget finns flera olika ytor lediga, allt från 300 kvadratmeter upp till 6 000. De flexibla planlösningarna gör att lokalerna kommer vara anpassningsbara och kunna användas i många år framöver.

– Det är viktigt att hyresgästen får ett kontor som lätt kan anpassas efter ändrade behov. Vi förbereder tekniken så att det blir enkelt att förändra lokalens layout och rumsbildning. Behoven av mötesrum, kreativa zoner och lugna arbetsplatser kan förändras över tid. Det ska vi klara av att bemöta, säger Fredrik Öhlin.


Hornsberg blir ett modernt, flexibelt och prisvärt alternativ i en karaktäristisk fastighet i stadsmiljö, med närhet till city. Husets nya fasad med sina stora fönster, som kommer ljussättas under dygnets mörka timmar, gör att huset kommer uppfattas som en ny profilfastighet i området. 

– Här passar alla kontorsanvändare som vill erbjuda en kreativ och attraktiv arbetsplats för sina anställda in, i ett modernt område med högt serviceutbud och goda kommunikationer.

Lunchdopp i Mälaren

Med läget på Västra Kungsholmen har hyresgästerna nära till både den blå och gröna tunnelbanelinjen och T-centralen är bara tre hållplatser bort. Omkringliggande miljö erbjuder många restauranger, service, motionsstråk i Karlbergs slottspark och varför inte ett lunchdopp i Mälaren. 

– I husets lobby finns ett café som inbjuder till spontana möten. Här kan man ta ett kort möte eller vänta på att bli välkomnad upp till kontoren. I närområdet finns konferenscenter och flera olika gym, avslutar Fredrik Öhlin. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.